Michel Angelolaan 8, 10 en 12 – 1000 Brussel

Ideaal gelegen in het hart van de Squarewijk, niet ver van het Jubelpark en de Europese wijk met haar vele instellingen, biedt dit project in totaal twaalf wooneenheden aan.

Deze gebouwen, rijk aan geschiedenis en met een bijzondere architectuur, omvatten na een grootschalige modernisering zeer hoogwaardige appartementen. De huizen op de nummers 8 en 10 werden gebouwd in Vlaamse neorenaissance. Het huis op het nummer 12 dateert van 1893 en is eclectisch en neoklassiek geïnspireerd.

In 1893 kocht de gerenommeerde beeldhouwer Jules Lagae tijdens een openbare verkoop een ruim perceel van ongeveer 12 meter van de stad Brussel. Hij liet er de twee huizen op bouwen op de nummers 8 en 10. Jules Lagae realiseerde tal van monumenten en portretten die op verschillende plaatsen in België te bewonderen zijn. Een van zijn bekendste werken is het ‘vierspan Brabant dat de nationale vlag hijst” op de Triomfboog van het Jubelpark.

Dit appartement aan de voet van de aangename Ambiorixsquare, in het hart van een van de gezelligste wijken van Brussel, combineert de charme van een oude woning met prachtig lijstwerk en majestueuze schoorstenen met het moderne comfort van een geslaagde renovatie.

Het project reveleert de kunst achter het gracieuze leven en was een ongezien commercieel succes.